Historiek

Als 17-jarige jongeman is Carlos Vermeulen gestart bij Bonte als mechanieker van drukkerijmachines. Veel avondschool, cursussen en praktijkervaring, maar vooral de ambitie om in het leven iets te bereiken, hebben ervoor gezorgd dat hij op het einde van de jaren 60 zelfstandige is geworden.

Wat begon als een eenmanszaak, C. Vermeulen, in de Bondgenotenstaat 78, te Vorst, groeide langzaam maar zeker uit tot een mooi solide bedrijf. In 1969 kreeg hij hulp van zijn echtgenote, Jeanine Smet. Na een tweetal jaren namen zij hun eerste arbeider in dienst.


Toen zij in de jaren 80 de mogelijkheid kregen om de vertegenwoordiging van vacuümpompen van het toenmalige merk “Werie Rietschle” te verdelen, hebben zij zich hiervoor voor 100% ingezet. Deze vacuümpompen worden gebruikt in heel wat takken van de industrie: vleesverwerkende bedrijven, drukkerijen, boekbinderijen, glasnijverheid, pharmaceutische nijverheid… Door de jaren heen hebben zij een mooi en verscheiden cliënteel opgebouwd. Hierdoor werd het in Vorst wat te klein en verhuisden zij naar Dworp. De eenmanszaak werd toen, in 1991, omgevormd in een naamloze venootschap: ATEVAC NV.


Na een bedrijfsbrand in 2005 werd even gevreesd voor het verdere bestaan. Dankzij moed, wilskracht, steun van de werknemers en het onmiddellijk uitkijken naar een nieuw pand, kon de productie verder gaan en enkele dagen later overgegaan worden tot het verhuizen van de werkbanken, machines etc.

Op de nieuwe veilige thuishaven, Brusselsesteenweg 512 - 1500 Halle, zijn op dit ogenblik een 20-tal arbeiders en 5 bedienden tewerkgesteld. Sofie Vermeulen heeft op 4 december 2007 de BVBA ACM Vermeulen opgericht om de taak als zaakvoerder op haar schouders te nemen.


Carlos VermeulenJeanine Smet

Copyright © 2009-2011 ACM Vermeulen BVBA
Site by Simia Computer & Netwerk Services